Care sunt cele două tipuri de sisteme alarma incendiu?

Înainte de a vă decide să înlocuiți o alarmă de incendiu, ar trebui să știți despre diferitele tipuri de sisteme de alarmă de pe piață. Cele două tipuri principale de sisteme de alarmă sunt convenționale și adresabile. Diferitele componente care compun aceste sisteme sunt automate sau manuale. Următoarele informații vă vor ajuta să decideți ce tip de sistem de alarmă de incendiu va funcționa cel mai bine.

Tipul 1: Alarmă de incendiu convențională

Sistemele de alarmă convenționale și componentele sale sunt conectate la același cablu care le conectează la un panou de control al alarmei. Panoul de control afișează un semnal atunci când aceste componente se activează. Aceste tipuri de sisteme sunt ieftine și funcționează bine în instalații mici. Principala problemă cu sistemele convenționale de alarmă este aceea că atunci când o componentă de alarmă produce un semnal și apare pe panoul de control, nu există nicio modalitate de a ști ce componentă se află în clădire. Daca asta reprezinta o problema, vă recomandăm să luați în considerare un sistem de alarmă adresabil.

Alarma conventionala

Tipul 2: Alarma de incendiu adresabilă

Sistemele de alarmă adresabile sunt cele mai moderne tipuri de sisteme, iar componentele sale au identificatori unici individuali. Când se declanșează unul dintre componentele sistemului, acesta indică adresa componentei pe panoul de alarmă. Cladirile mari utilizează aceste sisteme, deoarece pot identifica rapid unde s-a produs semnalul de eroare. Acest lucru economisește mult timp, deoarece elimină necesitatea de a căuta componenta care a produs semnalul.

Alarma adresabila

După ce vă decideți ce tip de sistem ar funcționa cel mai bine în locatia dumneavoastră sunati pentru a primi o oferta personalizata. Veti primi un sistem complet si modern, corect si complet implementat care poate salva vieti. Veti avea siguranta ca va fi un sistem reglementat ISU.