Ce este pergola retractabila?

Pergola retractabila  este o contructie care foloseste la acoperirea de spatii comerciale sau rezidentiale in varianta completa sau varianta partiala. Pergolele retractabile folosite in special la inchideri terase. Majoritatea au actionare automata pentru usurinta in exploatare. Din aceasta cauza sunt cautate in special pentru folosirea in spatii comerciale din zona de restaurante, terase, piete agroalimentare etc.

pergola retractabila terasa

Pergole retractabile de lemn sau de aluminiu?

Exista pergole de lemn, care sunt mai ieftine, insa au marele dezavantaj ca nu pot fi retractabile. Nu exceleaza nici la capitolul siguranta sau rezistenta in timp. Majoritatea consumatorilor prefera pergolele din aluminiu in primul rand datorita functionalitatii dar si rezistentei sporite care ofera o mult mai mare siguranta, si pentru clienti dar si pentru investitia proprietarilor.Aceste pergole aluminiu pot veni si in imitatii de lemn, imbinand aspectul practic cu cel estetic.

pergole aluminiu retractabile

Cat dureaza montajul pergolei?

Durata montajului difera, in mod evident, in functie de suprafata acoperita. Montajul poate dura de la cateva ore, pana la cateva zile. De exemplu o pergola de 6×5 poate fi montata in doua ore jumatate.

Orice pergola poate fi montata pe o structura de sine statatoare sau poate fi montata plecand de la peretele unei cladiri.

Avantaje pergola retractabila

La o terasa, de exemplu, un tavan retractabil reprezinta o necesitate, nu doar o optiune estetica. Aspectul practic este foarte important.

pergola umbrire terasa

Accesorii pergola retractabila / echipamente incluse

Din ratiuni practice dar si estetice, aceste pergole vin cu sistemul de iluminat de interior integrat, sistem pe baza de leduri. Desigur, la cererea clientului, pot fi instalate si fara sistemul de iluminat.

Iluminat pergola

Intensitatea luminii naturale este data de culoarea marchizei, o culoare mai deschisa (ex bej) poate oferi mai multa lumina decat este uneori necesar. Lumina oferita de becurile led (4-5 pe metru patrat) este lumina calda.

inchideri terase

Caracteristici copertine

Material PVC in 3 straturi cu urmatoarele proprietati:

 • Rezistent la foc
 • Rezistent la vant
 • Nu transfera caldura

Geam retractabil (ghilotina) / perete sticla

 • inchideri partiale sau totale pentru suprafetele acoperite
 • sistemul de ferestre gliseaza de jos in sus sau invers
 • aerul circula orizontal

Efectul de sera

Efectul de sera nu este prezent in cazul unor pergole moderne intrucat aerisirea se poate face foarte rapid si usor.

 

Pergole terasa 4 anotimpuri

Aceste pergole pot fi folosite intreaga perioada a anului, asadar va puteti bucura de un randament mai bun al investitiei. La frecventa intemperiilor specifica spatiului romanesc,  pentru o buna rezistenta la incarcarea cu zapada,  este recomandat ca inclinarea sa fie de 12-15 grade. Structura si materialele oferite de Doberman Security rezista la cca 80 kg pe metrul patrat.

marchize 4 anotimpuri inchideri

Senzori copertine retractabile

Pergola retractabila poate fi dotata cu senzori de ploaie sau de vant astfel incat actionarea retractabila sa fie facuta in mod automat. Totodata senzorii pot declansa automatizari si pentru geamurile retractabile. Exista libertate destul de mare in ceea ce priveste personalizarea sistemului electric.

inchideri sticla

Garantie copertine

In ceea ce priveste garantia pentru copertine sau tavan retractabil va putem spune ca echipamentele noastre au certicari CE iar toti clientii nostri primesc garantia materialelor care este oferita de fabricant. Garantia pentru montaj este de 2 ani de zile.

Durata media a unui acoperis retractabil este de 10-12 ani. Vopsirea este electrosatica. Partea metalica poate fi personalizata in sute de nuante. Pentru copertine va punem la dispozitie peste 15 culori cu care va puteti personaliza constructia, dupa bunul plac.

 Suna pentru mai multe detalii!

Oferim servicii de proiectare si montaj in mod curent in judetul Arges si judetele din sudul tarii. In cazuri speciale putem oferi consultanta si instalare de pergole in toata tara.

Proiectare Productie Instalare Sistem Pergole

Proiectare: Consilierea clientului pentru a obtine solutia corecta pentru o constructie sigura si rezistenta in timp reprezinta primul pas. Pe baza proiectului se stabileste si pretul final..

Productie: Proiectul este trimis furnizorului, care conform proiectului personalizat produce materialele, care sunt preasamblate si testate. Durata: 7 zile – 2 saptamani.

Instalare: Kitul vine preasamblat si pretestat astfel incat componentele sa functioneze conform asteptarilor, oferind siguranta, stabilitate si durabilitate. Echipa Doberman Security monteaza kitul in cel mai scurt timp posibil asigurandu-se ca produsul final indeplineste toate standardele de securitate si functionalitate.

FAQ – Pergola retractabila

 1. Care sunt cele mai mici pergole retractabile pe care le-ati instalat?
 2. O pergola de dimensiunile de 2 metri pe 3 metri.

 

 1. Cat dureaza instalarea unei pergole?
 2. O copertina mica poate sa fie instalata in 2-3 ore.

 

 1. Cat costa o pergola retractabila?
 2. Suntem siguri ca serviciile noastre ofera un raport excelent pret – calitate. Va invitam sa folositi numarul de telefon pentru a obtine o estimare rapida a proiectului dumneavoastra.