Costul unei instalații de alarmă de incendiu poate varia de la cateva sute de euro pana la cateva mii sau zeci de mii. Numărul de dispozitive și cerințele de cod sunt cei doi factori principali care afectează costul oricărui proiect de instalare a alarmei. Însă, trebuie să luați în considerare mai mulți factori pentru a înțelege pe deplin eticheta de preț a instalării sistemului de alarmă comercială.

Tip de instalație și cerințe de cod

Tipul de instalație, gradul de ocupare și dispunerea sunt factori care ajută la determinarea complexității unei instalații de detectie incendiu. O clădire de birouri cu un concept deschis de instalare a alarmelor este mai mică decât una care constă din mai multe camere.

Dispozitive de alarmă la incendiu

buton alarma incendiu

Achiziționarea și instalarea de dispozitive noi de alarmă reprezintă 90% din estimare. Dar nu toate instalațiile necesită dispozitive complet noi. Contractorii pot reutiliza dispozitivele existente atunci când sunt în stare bună și sunt compatibile cu noul sistem. Reutilizarea dispozitivelor de alarmă existente face ca prețul de instalare să scadă drastic.

Cablarea

cablare structurata

Similar cu prețul dispozitivelor de alarmă, utilizarea cablurilor existente economisește o sumă considerabilă de bani. De obicei, dacă cablarea este în stare bună, contractanții o pot folosi pentru proiect. Utilizarea cablurilor noi crește costul unei instalații de alarmă. Acest lucru se datorează faptului că contractanții trebuie să țină cont de costul cablului, de timp și de numărul tehnicienilor necesari pentru a conecta întreaga instalație.

Sistem convențional și adresabil

Sistem adresabil

În general, sistemele convenționale costă cu 25% mai puțin decât sistemele de alarmă adresabile. Dar sistemele adresabile sunt capabile să identifice punctul și locația individuală a fiecărui dispozitiv în întreaga unitate. În caz de incendiu, aceasta poate direcționa primii respondenți la locația corespunzătoare a incidentului și poate limita cantitatea de daune provocate. Aceste sisteme permit, de asemenea, o extindere mai ușoară a alarmelor și modificări benefice pe piața în continuă schimbare. Sistemelor convenționale li se alocă un număr mic de dispozitive pe buclă. Prin urmare, în funcție de dispunerea instalației, o instalație convențională de instalare a sistemului de alarmă poate utiliza mai multe cabluri decât un sistem adresabil.