Buton incendiu

Descriere

Buton de incendiu 87x87x54mm(Lxlxh) , fara capac, geam.

Butonul de incendiu (mai este numit buton de alarmare) este folosit in cadrul sistemelor de detectie incendiu pentru a anunta un pericol iminent. In general poate fi folosit de catre orice angajat sau persoana care observa un potential pericol in spatiul care trebuie protejat.

Butoanele sunt actionate manual si din aceasta cauza este foarta importanta pozitionarea lor. Montarea lor nu trebuie sa se faca la distante foarte mari, din motive evidente. Persoana care observa pericolul trebuie sa poata ajunge intr-un timp foarte scurt la ele, astfel incat sa declanseze alarma anti incendiu.

Se monteaza atat la interior cat si la exteriorul cladirii care trebuie protejata, intr-un numar suficient, in locuri vizibile, usor accesibile, la inaltimea care permite folosirea lor in siguranta.

Ca distanta orientativa, de obicei se monteaza astfel incat din orice loc, orice persoana sa poata parcurge o distanta de maxim 30 metri pana la aceste dispozitive.

Butoanele anti incendiu sunt dispozitive necesare, foarte utile si nelipsite dintr-un sistem eficient de protectie a oricarui spatiu.